G.O.F. bouw & advies B.V.

uw partner op het gebied van dakreparaties, vernieuwing en onderhoud!

UW WONING, ONZE ZORG

uw partner op het gebied van dakreparaties, vernieuwing en onderhoud!

  >  Dakgoten

Dakgoten en hemelwaterafvoeren

Door de loop van de jaren worden uw pannen slechter en kunnen er kleine niet gelijk zichtbare lekkage ontstaan denk bijvoorbeeld aan panlatten die vochtig worden en gaan rotten. De nok van uw dak werd vroeger afgesmeerd met cement. Helaas zal dat uitharden en door het werken van u dak scheuren of barsten. W kunnen dat voor u herstellen met een Flexim dat blijft elastisch en kleefkracht houden zodat u nok niet meer loslaat.

Dakgoot reparaties

Als uw dakgoten gaan lekker is er kans dat er vocht tegen uw gevel aan komt. Mocht dit doorslaan naar de binnenmuur dan gaat u last krijgen van vochtproblemen en schimmelvorming. Het is daarom belangrijk dat op het moment dat u de lekkage constateert, je direct actie onderneemt en een vakman inschakelt. De afvoergoot van twee schuinen daken die naar elkaar toe lopen wordt ook wel een kilgoot genoemd. In deze goot wordt al het water centraal opgevangen en schuin naar beneden afgevoerd. Als u deze goten goed schoonhoud kunt u vele problemen voorkomen. Met het schoonhouden wordt in eerste instantie bedoelt dat de goten vuil vrij worden gemaakt en dat het water weer goed kan stromen en het geen problemen kan veroorzaken.

Vervangen of repareren?

Vaak als u een probleem heeft met uw (dak)goot kan het zijn dat er enkel een deel gerepareerd hoeft te worden en u niet de hele goot laat vervangen. Bij een plaatselijke reparatie, repareert u dus enkel een deel van de goot en blijft deze gewoon op zijn plek zitten waardoor de kosten laag blijven. Mocht er worden geconstateerd dat uw goot compleet vervangen moet worden dan zal de goot tijdelijk gerepareerd moeten worden om schade te voorkomen voordat er een grote reparatie plaats vindt. De goten bestaan vaak uit de volgende materialen:

 

  • zink
  • pvc
  • epdm
  • bitumen

Kunnen wij iets voor je doen?

 

Wij bij G.O.F. bouw & advies B.V. helpen jou graag uit de voeten. Wil je meer over ons te weten komen? Klik dan hieronder op de button.

 

Offerte aanvragen

 

Laat onze expertise los over jouw aanvraag. Wij geven een vrijblijvende offerte en geven daarnaast 10 jaar garantie op ons geleverd werk.