G.O.F. bouw & advies B.V.

uw partner op het gebied van dakreparaties, vernieuwing en onderhoud!

UW WONING, ONZE ZORG

uw partner op het gebied van dakreparaties, vernieuwing en onderhoud!

  >  Daklekkage

Daklekkage en reparatie in de omgeving van Arnhem

Een lekkage aan uw dak kan zorgen voor meerdere problemen. Zo kan vocht zich ophopen en vervolgens flinke schade aanbrengen aan de constructie, muren en vloeren van uw woning of pand. Bovendien is veel vocht ook nog eens slecht voor uw gezondheid, maar ook van dat van uw kinderen, werknemers en/of huisdieren. Veel van deze problemen komen door de onderhoudsstaan van uw dak, echter kan er ook door extreme weersomstandigheden schade ontstaan.

Schade aan jouw huis hebben is sowieso al vervelend. Laat staan waterschade, dit neemt namelijk heel snel toe. Water verspreidt namelijk heel makkelijk, zowel gewoon als vloeistof maar ook als het al in hout getrokken is. Het is daarom van groot belang dat jij zo snel mogelijk schade laat repareren. Een daklekkage repareren kan je zelf proberen, echter is het zeker aan te raden om gewoon naar een specialist te gaan. Zij weten namelijk precies waar ze rekening mee moeten houden, en ze kunnen dit natuurlijk een stuk veiliger en sneller dan jij zelf.

Het ontdekken van de schade

Soms kan je ergens een vochtige plek ontdekken, en dan geen directe oorzaak weten. Dit kan komen doordat het lek niet binnenshuis is maar buitenshuis. Een lekkage van de badkamer kan je nog wel herleiden naar de badkamer, maar een lekkage in jouw dak kan je niet zo snel herleiden naar een specifieke locatie. Wanneer je dus niet precies weet waar jouw lekkage zit kan je het beste iemand inschakelen die dit kan achterhalen voor jou. Zo weet je makkelijk precies waar de lekkage zit.

Reparatie mogelijkheden

Met onze jaren ervaring en ons gespecialiseerde personeel weten wij altijd een toepasselijke en goede oplossing te bedenken voor als uw dakschade problemen. Zo betaald u nooit meer dan nodig en krijgt u altijd de beste en meest efficiënte oplossing. Wij kijken namelijk altijd per probleem wat de beste oplossing is en zullen nooit een algemene standaard dakisolatie of reparatie uitvoeren in de hoop dat het maar werkt.

Een daklekkage repareren is natuurlijk altijd anders, want geen enkel dak is precies gelijk. Zo hebben hellende daken een totaal andere procedure dan een plat dak of dakkapel. Gelukkig zijn er bedrijven die precies weten hoe ze alles het beste op kunnen lossen, hierdoor hoef jij hier eigenlijk geen seconde bij stil te staan.

Allereerst wordt er precies gekeken waar de lekkage zit en in hoeverre de schade is. Zo wordt er dus ook in het huis gekeken naar de integriteit van structureel belangrijke onderdelen van het huis, denk aan houten steunpalen en dergelijke. Het is namelijk vooral hout wat zwaar kan lijden onder waterschade.
Vervolgens wordt er eigenlijk een plan opgesteld voor de vervolgstappen. Zo wordt er dus gekeken welk deel van de schade als eerste opgelost gaat worden. Dat kan zijn eerst de daklekkage zelf te repareren maar het kan ook zijn dat eerst de steunbalken worden vervangen. Dit tweede gebeurt vaak als het waterschade uit de hand gelopen is. Het kan dan onveilig zijn om op het dak bezig te gaan waar zulke zwakke steunelementen in aanwezig zijn.
Daarna wordt natuurlijk de rest van het plan uitgevoerd en worden de verdere reparaties uitgevoerd. Als de daklekkage repareren is gelukt dan wordt daarna alles nog tot in de puntjes afgewerkt zodat het resultaat helemaal perfect is.

Dakreparatie voor verschillende soorten daken

De meeste daklekkages komen voor op platte daken, dit komt doordat water hier lang op stil blijft staan, en wanneer het dan gaat waaien kan het onder de dakplaten waaien. Bij dakpannen en dus ook een hellend dak valt het water er snel weer vanaf. Hierdoor is de kans kleiner dat water door de kleine kieren komt. Wanneer er echter gewoon een barst zit in een dakpan kan hier erg veel water door naar binnen stromen. Hier kan juist het hellende aspect van het dak enorm tegenwerken. Want zo stroomt al het water vanaf hoger op het dak naar beneden zo het gat in. Beide soorten daken hebben dus zijn voor en nadelen. Een plat daklekkage repareren is wel een stuk makkelijker dan een hellend daklekkage repareren, want bij een hellend dak komt vaak een steiger aan te pas en bij een plat dak is een ladder het dak op voldoende. Daarnaast moet er bij een pannendak een hele rij aan pannen uit en op een plat dak enkel en alleen één dakplaat. Dit zorgt er dus voor dat een daklekkage repareren op een plat dak veel snel opgelost is.

Voorkom een daklekkage

Om lekkage te voorkomen is van belang om uw dak goed te onderhouden. Het onderhouden van een plat dak wordt door veel mensen onderschat. De gevolgen van een slecht onderhouden dak kunnen zijn dat uw dak overstroomt of gaat lekken en in extreme gevallen zelfs in kan storten door dusdanige schade aan de constructie. Het onderhouden van een plat dak zorgt dan dus ook voor een langere levensduur van het dak, en het is bovendien een voorwaarde bij dakgaranties. Daarom is het onderhouden van uw dak dus ook van groot belang.

Kunnen wij iets voor je doen?

 

Wij bij G.O.F. bouw & advies B.V. helpen jou graag uit de voeten. Wil je meer over ons te weten komen? Klik dan hieronder op de button.

 

Offerte aanvragen

 

Laat onze expertise los over jouw aanvraag. Wij geven een vrijblijvende offerte en geven daarnaast 10 jaar garantie op ons geleverd werk.

 

Als uw dakspecialist en bouwpartner gaan wij voor de volledige werkvoorbereiding!

Waar wij voor staan!

Goede samenwerking

10 jaar garantie

Ruime ervaring

Stuur een e-mail

@gofbouwenadvies.nl

Telefonisch contact

085 00 62 060

WhatsApp

06 25 55 63 57

Online contact

/contactpagina