G.O.F. bouw & advies B.V.

uw partner op het gebied van dakreparaties, vernieuwing en onderhoud!

UW WONING, ONZE ZORG

uw partner op het gebied van dakreparaties, vernieuwing en onderhoud!

  >  Dakbedekkingen

Dakdekker in de omgeving van Arnhem

Omdat uw dak een van de belangrijkste onderdelen van uw huis is, kunt u het beste een goede dakdekker uit omgeving Arnhem inschakelen. Wij weten namelijk dat er veel verschillende soorten dakbedekkingen bestaan, denk aan PVC, Bitumen en kunststof. Iedere soort dakbedekking heeft zijn eigen kwaliteiten, echter kan niet iedere soort op ieder dak. Zo vraagt ieder dak om een eigen aanpak, en dit geldt ook voor daklekkage. Dit wordt dan ook goed met u overlegd want samen komen we altijd tot een goede en passende oplossing.

PVC dakbedekking

PVC staande voor “Poly Vinyl Chloride” is een kunststof. Het is zo gemaakt dat het goed bestand is tegen chemicaliën. PVC wordt vaak geplaatst op platte daken maar het kan ook aangebracht worden op daken die onder een kleine helling staan. Bovendien is PVC zeer goed bestand tegen temperatuurverschillen, dit komt doordat het materiaal kan uitzetten , dit is mogelijk omdat het een licht materiaal is, echter is het ondanks zijn lage gewicht toch een heel sterk materiaal.

PVC gaat zo’n 15 tot 40 jaar mee. De effectieve levensduur is sterk afhankelijk van de dikte van het materiaal. maar ook het merk en de kwaliteit van het plaatsen ervan zijn van groot belang. Bent u benieuwd wat onze goede dakdekker uit de omgeving van Arnhem voor u kan betekenen.

PVC dakbedekkingen zijn een ander relatief goedkope oplossing. Net als bitumen zijn ook dit platen die op dak geplaatst worden. Het voordeel hieraan is dat deze met warmte verschillen krimpen en uitzetten. Dit voorkomt het ontstaan van scheuren enigszins. Hierdoor kan PVC net langer goed blijven op het dak dan bitumen. Dit maakt PVC dan ook wel duurder.

Bitumen dakbedekking

Een Bitumen dakbedekking aanbrengen is een van de goedkoopste opties op de markt. Ieder dak vraagt om een andere aanpak, heb je namelijk een hellend dak of een plat dak? Dit is een van de meest bepalende factoren als het gaat om dakbedekkingen. Zo kan je met een hellend dak meer opties kiezen dan met een plat dak. Toch zijn er voor platte daken nog zat opties om uit te kiezen. Het verschil hierin is vaak hoelang een dakbedekking echt goed blijft zonder dat het door de externe omstandigheden te veel beschadigd. Een van de goedkoopste opties is bitumen dakbedekking aanbrengen. Dit materiaal is namelijk heel makkelijk aan te brengen en duurt daarom niet heel lang. 

  • Duurzaam
  • Eenvoudige verwerking
  • Uitstekende hechting
  • UV bestendig (gemodificeerde bitumen)

Verreweg de goedkoopste opties is een bitumen dakbedekking aanbrengen, dit materiaal is namelijk relatief dun, hierdoor is het ook een erg licht materiaal. Dit maakt het dat bitumen erg makkelijk aan te brengen is. Het nadeel van bitumen dakbedekking is echter dat het soms in meerdere lagen aangebracht moet worden. Gelukkig is zelfs wanneer dit het geval is een bitumen dakbedekking aanbrengen nog steeds een van goedkoopste oplossingen.

Een bitumen dakbedekking aanbrengen is misschien dan wel net minder langer echt goed, maar het is natuurlijk erg goedkoop. Daarnaast is reparatie hieraan ook ontzettend goedkoop. Als er een plaat of een aantal platen niet meer goed zijn dan kunnen deze heel gemakkelijk vervangen worden. Dit is bij een groendak uiteraard niet het geval. Dit is dan ook de reden waarom op heel veel industriegebieden nog veel bitumen dakbedekking aanbrengen of PVC dakbedekkingen heel gewoon is. Het is namelijk het materiaal wat zelfs met meer onderhoud goedkoop blijft. Het is namelijk gewoon heel betrouwbaar en makkelijk.

EPDM dakbedekking (Duurzaam en recyclebaar)

EPDM dakbedekking is een goedkope en duurzame manier van dakbedekking en daarnaast is een dakbedekking van EPDM ook nog eens recyclebaar. Het is gemaakt van een synthetisch rubberen bevat geen chloor, weekmakers, halogenen en plasticiden. Hierdoor is EPDM zeer milieuvriendelijk en maakt het zelf mogelijk om een ‘groen’ dak te realiseren. Door de hoge UV-resistentie heeft een EPDM dak een enorme levensduur van wel 40 jaar.

EPDM is Ethyleen–Propyleen–Dieen Monomeer en slaat op een groep van synthetische rubbers of elastomeren, verkregen door de polymerisatie van etheen (=ethyleen), propeen (=propyleen) en een dieen, dit is een onverzadigde koolwaterstof met twee dubbele bindingen. Vaak wordt EPDM gebruikt als dak afdichting, EPDM is een synthetisch rubber dat zich door de jaren heen ruimschoots heeft bewezen. Net als natuurlijk rubber heeft EPDM unieke product eigenschappen waardoor het ideaal is als dakbedekking. Zo is het heel elastisch en ideaal voor weerschommelingen -35°C tot +120°C. De folie is bovendien brandveilig en bestand tegen vliegvuur, wat in Nederland een vereiste is. Vaak op plekken waar het risico op brand hoog is wordt gekozen voor het plaatsen van EPDM.

De EPDM onderscheid zich met product eigenschappen. Duurzaamheid, een extreem lange gebruiksduur en een veilige en eenvoudige verwerking zonder open vuur zijn de pijlers van EPDM. Verder is het niet gevoelig voor ozon en uv-straling, allerlei zouten, basen en zuren – uitgezonderd aardolieproducten EPDM is geschikt voor platte daken en lichte hellingsgraad (15). De verwerking van EPDM is zeer eenvoudig en snel kan toegepast worden losliggend, geballast of mechanisch bevestigd of volledig gekleefd.

Wat zijn de voordelen

Wanneer u kiest voor een dakbedekking van EPDM,dan krijgt u hier vele voordelen voor terug. Dit materiaal is namelijk zeer milieuvriendelijk en duurzaam. Het NIBE (Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie) heeft onderzoek gedaan naar verschillende soorten dakbedekking. Hieruit kwam voort dat ongewapende en ongecacheerde EPDM dakbedekking het minst milieubelastend is. Daarnaast heeft het ook nog de volgende voordelen:

  • Hoge elasticiteit, ook bij temperatuurschommelingen
  • Bestand tegen weers- en ozon-invloeden
  • Geschikt voor de aanleg van een groen dak

Een groen dak met EDPM dakbedekking

EPDM folie is wortelbestendig en door deze eigenschap krijgt u de mogelijkheid om een groen dak te creëren. Naast dat het een milieubewuste keuze is, brengt dit ook nog eens extra bescherming tegen onder andere weersinvloeden met zich mee en zorgt ervoor dat de levensduur nog verder wordt verlengt.

Zoekt u dus een milieubewuste manier om uw dak te bedekken? Ga dan voor EPDM dakbedekking!

Groendak en beplanting (Duurzaam)

Ga voor de duurzaamste optie en dat is een groendak. Hierin bestaan zelfs nog twee opties, een extensief groendak en een intensief groendak. Voor een plat dak is deze keuze soms nog wel lastig maar allebei zijn mogelijk. Voor een hellend dak is eigenlijk alleen een extensief groendak mogelijk. Dit komt doordat een intensief groendak naast gras ook struiken en bomen kan bevatten. Hierdoor schiet de prijs natuurlijk omhoog, maar het resultaat mag er ook zeker wezen. Groendaken worden tegenwoordig ook steeds populairder, het is daarom ook zeker een goede optie om rekening mee te houden.

Aanleg van het dakbedekkingen

Als er alleen gekeken wordt naar de aanleg van het dak dan is een bitumen dakbedekking aanbrengen ver uit de winnaar, het is namelijk het lichtste materiaal. Hierdoor is het heel makkelijk om op het dak te krijgen en kan het op het dak makkelijk verplaatst worden. Hierdoor hoeven er vrijwel geen grote en dure apparaten en machines gehuurd te worden om het dak aan te leggen. In veel gevallen is dit voor PVC ook het geval, echter heeft dit vaker wel wat kleine hulpmiddelen nodig om het proces toch makkelijker te maken. En EPDM heeft altijd extra hulpmiddelen nodig, en over de aanleg van een groendak hoeven we bijna niet eens te beginnen. Want wanneer jij een simpel groendak aanlegt valt het nog wel mee, maar wanneer je ervoor kiest een boom te plaatsen op het dak dan komt hier toch zeker wel een hijskraan aan te pas.

Het onderhoud

Het onderhouden van een dak is natuurlijk ook altijd anders. Door een bitumen dakbedekking aan te brengen ben je namelijk misschien net wat meer tijd kwijt aan onderhoud. Zo zal je bij een bitumen dak vaak zien dat er een plaat ergens scheurt waardoor er een lekkage ontstaat. Dit kan je makkelijk verhelpen door de plaat los te branden en er een nieuwe plaat neer te leggen. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de PVC en EPDM daken, wanneer hier een plaat kapot is kan deze los vervangen worden. Dit zijn dan ook de perfecte opties voor industriële gebouwen zoals fabrieken en warenhuizen. Reparaties aan groendaken zijn veel intensiever, hier moet het gras eraf, en dan moet er in de bodemlaag gecontroleerd worden waar het lek zit. Daarnaast kan een lek ook lastig vinden zijn omdat grond water vasthoudt en het overal naartoe verspreid. Een bitumen dakbedekking aanbrengen is dan ook helemaal zo gek nog niet.

Kies de beste optie voor jouw situatie en budget

Niet iedereen bezit over hetzelfde budget en heeft hetzelfde soort pand. Het is daarom altijd verstandig om per situatie te kijken naar de beste optie. Want niet overal past een groendak bijvoorbeeld echt goed. Daarom worden er in heel veel situaties gekozen om een EPDM of bitumen dakbedekking aan te brengen. Deze zijn namelijk altijd wel mogelijk en passen op ieder formaat dak.

Kunnen wij iets voor je doen?

 

Wij bij G.O.F. bouw & advies B.V. helpen jou graag uit de voeten. Wil je meer over ons te weten komen? Klik dan hieronder op de button.

 

Offerte aanvragen

 

Laat onze expertise los over jouw aanvraag. Wij geven een vrijblijvende offerte en geven daarnaast 10 jaar garantie op ons geleverd werk.

 

Bij G.O.F. bouw & advies kunt terecht voor:

Dakwerkzaamheden
Trespa plaatsen
Schoorsteen reparatie
Nok reparatie
Gevelreparatie
Gevelreiniging
Voegwerkzaamheden
Timmerwerkzaamheden
Schilderwerkzaamheden

Dakbedekking
PVC / Kunstof / EPDM
Zink en lood renovaties
Dakgoot / Reparaties
Pannendaken herstelwerkzaamheden
Stormschade
Schilderwerkzaamheden / Boeiborden
Isolatiewerkzaamheden
Aanbouw & dakkapellen

Waar wij voor staan!

Goede samenwerking

10 jaar garantie

Ruime ervaring

Stuur een e-mail

@gofbouwenadvies.nl

Telefonisch contact

085 00 62 060

WhatsApp

06 25 55 63 57

Online contact

/contactpagina